فارسی

عربی

آخرین مطالب

مقایسه چراغ های خیابانی LED و فلورسنت

مقایسه چراغ های خیابانی LED و فلورسنت

امروزه نوع لامپ در نورپردازی فضای باز به ویژه خیابان مورد توجه همگان است. از این رو، داشتن لامپ با کیفیت از جمله مواردی است که در نورپردازی خیابان بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد. داشتن نور کافی در شب، موجب جلوگیری بسیاری از تصادفات می‌شود. به طور معمول از دو نوع لامپ فلورسنت یا CFL و LED در نورپردازی خیابان می‌توان استفاده کرد. در این مقاله با کوه نور همراه باشید تا به مقایسه چراغ‌های خیابانی LED و فلورسنت بپردازیم.

چراغ خیابانی فلورسنت یا CFL چیست؟

چراغ خیابانی فلورسنت بیش از 100 سال است که وجود دارد و به طور کلی روشی با کارایی بالا برای تأمین روشنایی در یک منطقه وسیع مانند خیابان‌ها و بزرگراه‌ها می‌باشد. لامپ‌های فلورسنت با تبدیل اشعه ماوراء بنفش با پوشش فلورسنت در داخل لوله، نور تولید می‌کنند. چراغ فلورسنت اگر به صورت فشرده باشد به آن CFL می‌گویند.

مزایای استفاده از چراغ خیابانی فلورسنت

از مهمترین مزایای استفاده از چراغ خیابانی فلورسنت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • روشنایی ملایم در سطح خیابان
  • قابلیت ساطع نور تا 360 درجه
  • مقرون به صرفه به لحاظ هزینه مادی
  • نصب و تعویض آسان

لازم است بدانید که چراغ‌های فلورسنت نیاز به احتراق دارند. این احتراق معمولاً توسط یک پالس ولتاژ یا یک الکترود سوم (یک بخش فلزی اضافی) در داخل لامپ ایجاد می‌شود. لامپ‌های فلورسنت قبلاً برای تبخیر گاز داخلی به پلاسما، نیاز به یک دوره گرم کردن داشتند، اما اکنون با پیشرفت فناوری مدت زمان کمی برای گرم شدن لامپ فلورسنت نیاز است. این نوع لامپ  بسیار کارآمدتر و همچنین طول عمر بیشتری نسبت به لامپ‌های رشته‌ای دارد.

چراغ ال ای دی (LED) چیست؟

چراغ خیابانی ال ای دی برای تولید نور از دستگاهی به نام دیود کمک می‌گیرد. دیود در واقع یک دستگاه یا جزء الکتریکی با دو الکترود (یک آند و یک کاتد) است که الکتریسیته از طریق آن جریان دارد. هنگامی که جریان از مواد نیمه هادی عبور کرده، دستگاه نور مرئی ساطع می‌کند.

همچنین میتوانید برای خرید پایه چراغ خیابانی به سایت کوه نور مراجعه کنید.

چراغ خیابانی led

مزایای استفاده از چراغ خیابانی ال ای دی

  • مصرف انرژی کم
  • عمر طولانی معمولاً تا 100000 ساعت یا بیشتر
  • بازتاب نور تا 180 درجه
  • کیفیت نور بالا
  • تولید طیف رنگ‌های نور مرئی بدون نیاز به استفاده از فیلترهای رنگی سنتی

جالب است بدانید، اولین کاربرد عملی ال ای دی‌ها در مدارهای کامپیوتری بود. از آن زمان به بعد آنها به تدریج کاربردهای خود را گسترش دادند و شامل چراغ‌های راهنمایی، چراغ‌های خیابان و اخیراً روشنایی داخلی و خارجی می‌شوند. درست مانند چراغ‌های فلورسنت، چراغ‌های LED مدرن نوردهی فوق العاده برای سالن‌های ورزشی، انبارها، مدارس و ساختمان‌های تجاری دارند.

مقایسه چراغ های خیابانی LED و فلورسنت

در این بخش به مهمترین تفاوت‌های دو چراغ می‌پردازیم و به این سؤال پاسخ می‌دهیم که چرا LED ها استفاده بیشتری نسبت به لامپ‌های فلورسنت دارند؟ باید بدانید که در چند سال اخیر راندمان LED از لامپ‌های فلورسنت پیشی گرفته است و بهبود کارایی آن با سرعت بسیار بیشتری در حال پیشرفت می‌باشد. از مهمترین علت آن موارد زیر است:

  • لامپ‌های فلورسنت به دلیل شکل دراز خود می‌توانند مشکلاتی در مقاوم سازی ایجاد کنند.
  • چراغ‌های فلورسنت به دلیل اتکا به جیوه می‌توانند مشکلات دفع زباله داشته باشند.
  • لامپ‌های فلورسنت غیر جهت‌دار هستند، یعنی نور را تا 360 درجه ساطع می‌کنند. همانطور که ممکن است انتظار داشته باشید، بخش زیادی از این نور هدر می‌رود.

در مقایسه چراغ‌های خیابانی LED و فلورسنت موارد زیر مطرح هستند:

پایه چراغ خیابانی LED

روشن و خاموش شدن نور

ال ای دی‌ها نور ایده آلی برای روشن و خاموش شدن عمدی هستند زیرا نسبتاً آنی پاسخ می‌دهند و دوره گرم شدن یا خنک شدن در آن وجود ندارد. آنها نور ثابتی را بدون سوسو زدن تولید می‌کنند. لامپ‌های فلورسنت در هنگام روشن شدن تأخیر کوتاهی از خود نشان می‌دهند و نیاز به گرم شدن دارند. همچنین این لامپ در صورت سوسو زدن، نور چرخشی یا صورتی را نشان می‌دهد. در ضمن ممکن است فقط در انتهای لوله روشن شوند یا با پایان عمر مفید لامپ، دچار خاموش روشن‌های آنی شوند.

جهت گیری

LED ها نور را برای 180 درجه ساطع می‌کنند که از مهمترین مزیت‌های آن محسوب می‌شود، زیرا نور منطقه مورد هدف را کاملاً نورپردازی می‌کند. نور فلورسنت همه جهته است به این معنی که نور را به مدت 360 درجه ساطع می‌کند و برای هدایت نور ساطع شده به محفظه‌های ثابت یا بازتابنده نیاز دارد.

کارایی

LED ها نسبت به هر نوع روشنایی موجود در بازار بسیار کارآمد هستند. بازده منبع معمولی آنها بین 37 و 120 لومن بر وات است. همچنین کارایی سیستم آنها فوق العاده است و نور بسیار کمی در نورپزدازی هدر می‌دهد. از طرفی، چراغ‌های خیابانی فلورسنت و CFL در مقایسه با چراغهای خیابانی LED  کارآیی سیستم پایین‌تری داشته و بازده معمولی آنها 30 لومن وات است. مهمترین علت آن این است که خروجی نور در لامپ فلورسنت همه جهته است.

شاید برای شما جالب باشد بدانید: اصول نور پردازی باغ ویلا

کاهش بهره وری در طولانی مدت

با افزایش بهره وری خروجی حرارت نیز با جریان اضافی افزایش می‌یابد که باعث کاهش طول عمر چراغ خیابانی ال ای دی می‌شود. با این حال، افت عملکرد کلی در مقایسه با چراغ‌های فلورسنت نسبتا کم است. چراغ‌های خیابانی فلورسنت نیز با افزایش سن دستگاه و جریان اضافی برای رسیدن به همان خروجی روشنایی، کارآیی خود را از دست می‌دهند.

شرایط آب و هوایی

ال ای دی‌ها گرمای قابل توجه کمتری نسبت به چراغ‌های فلورسنت معمولی تولید می‌کنند. این یک مزیت است، با این حال، اگر از چراغ ال ای دی برای چراغ‌های راهنمایی استفاده شود، پتانسیل حرارتی کمی در آن وجود دارد و در شرایط آب هوایی برفی، برف می‌تواند روی لامپ‌ها جمع شود و در روشنایی تأثیر بگذارد. در مناطق آب و هوایی سرد استفاده از چراغ‌های خیابانی فلورسنت توصیه نمی‌شود؛ زیرا با کاهش دما، کیفیت نور به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد. این کاهش در درمای زیر حدود 5 درجه فارنهایت بسیار مشهود است. البته از CFL در این دما می‌توان استفاده کرد.

استحکام

چراغ‌های خیابانی ال ای دی به صورت جامد (SSL) هستند و با ضربه ناگهانی کمتر دچار آسیب می‌شوند، در عوض چراغ‌های خیابانی فلورسنت شکننده بوده و به دلیل وجود مواد خطرناکی مانند جیوه در داخل چراغ‌ها نیاز به جابجایی و دفع خاصی دارند.

مقایسه هزینه چراغ های خیابانی LED و فلورسنت

بخش قابل توجه در استفاده از چراغ‌های خیابانی ال ای دی و فلورسنت هزینه آن است که در این قسمت بیشتر در مورد آن توضیح خواهیم داد.

هزینه اولیه

قیمت چراغ‌های خبایانی ال ای دی نسبت به چراغ‌های خیابانی فلورسنت بیشتر است. علت این امر عملکرد و بازدهی لامپ ال ای دی در طولانی مدت می‌باشد. خرید لامپ‌های فلورسنت نسبتاً ارزان است. اما با توجه به مدل تولید نور احتمالاً باید چندین بار خریداری شوند و برای دستیابی به طول عمر معادل یک چراغ LED، هزینه‌های مربوط به نیروی کار باید پرداخت شود.

هزینه نگهداری

هزینه نگهداری چراغ‌های خیابانی ال ای دی در طول زمان پایین است. این لامپ‌ها طول عمر بالایی دارند و در نتیجه کارآیی آنها، هزینه‌های نیروی کار برای تعمیر و تعویض لامپ پایین آمده همچنین در بهبود بهره وری انرژی، هزینه‌های برق به شدت کاهش پیدا می‌کند. از طرفی دیگر، نگهداری چراغ‌های خیابانی فلورسنت نسبتاً گران است. این لامپ‌ها نیاز به تعمیر و تعویض چند باره دارند. علاوه بر این، مصرف انرژی در آنها بیشتر بوده و ممکن است قبض برق پرهزینه‌ایی به دنبال داشته باشد.

شباهت های چراغ های خیابانی LED و فلورسنت

با وجود تمام تفاوت‌هایی که این دو چراغ باهم دارند، دارای شباهت‌هایی هم هستند. به عنوان مثال، هدف از کارگزاری هر دو تأمین روشنایی مناسب در شب برای جلوگیری از تصادفات و امنیت است. همچنین هر دو در زیباسازی فضای شهری نقش مهمی دارند. از دیگر شباهت‌های چراغ خیابانی ال ای دی و فلورسنت می‌توان به موجود بودن آنها در اندازه‌های مختلف اشاره کرد.

خرید کدامیک بهتر است چراغ خیابانی فلورسنت یا LED؟

خریداری هر کدام از آنها بستگی به نیاز شما از نور و فضای مورد استفاده دارد. ممکن است چراغ خیابانی فلورسنت به دلیل هزینه کمتر در تهیه و نوردهی چند جانبه برای پروژه کوتاه مدت و با بودجه کمتر مناسب‌تر باشد. در صورتی که پروژه بلند مدت دارید و  در آن به چراغ‌هایی نیاز است که علاوه بر دوام بالا، مصرف کمتر انرژی را داشته باشد قطعاً چراغ‌های خیابانی ال ای دی برای شما بهترین گزینه می‌باشد. در هنگام خرید حتماً به هدف از نورپردازی، ابعاد فضای مورد استفاده و بودجه تعریف شده برای آن دقت لازم داشته باشید.

کلام آخر

مقایسه چراغ‌های خیابانی LED و فلورسنت مد نظر بسیاری از کاربرانی است که به دنبال بهترین چراغ برای اهداف نورپردازی خود هستند. در این راستا، شما می‌توانید جهت سهولت کار خود از سایت کوه نور برای مشاهده چراغ‌های خیابانی دیدن کنید و از لیست آخرین قیمت چراغ خیابانی ال ای دی و فلورسنت مطلع شوید. صنایع روشنایی کوه نور در مشهد پایه چراغ‌های خیابانی، چمنی و پارکی را با مناسب‌ترین قیمت و در طرح‌های متنوع به سراسر نقاط کشور عرضه می‌کند. با استفاده از شماره‌های موجود در سایت شما می‌توانید با مشاوران فروش تماس گرفته و اطلاعات مورد نیاز خود را کسب کنید.

اشتراک گذاری در:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *